Introductie Bio Lugecol

Een nieuwe ontwikkeling in de strijd tegen ziektekiemen bij postduiven en andere dieren.

Bio Lugecol is gebaseerd op natuurlijke extracten, zuren en kruiden. Het verhoogt daarmee de weerstand van uw dieren waarbij ziektekiemen minder kans krijgen om tot ontwikkeling te komen. Denk hierbij aan de gevreesde E-coli bacterie onder de jonge duiven welk massale sterfte tot gevolgen heeft. Maar ook het Geel en luchtwegaandoeningen zoals slijm krijgen veel minder kans. Bij de testen in de strijd tegen het geel is er o.a. aangetoond dat besmette dieren na ca. 3 weken geelvrij waren bij het dagelijks toedienen van Bio Lugecol*. Dit product is jarenlang uitgebreid getest op diverse tophokken.

* Let op: deze testen zijn in het najaar gehouden, waarbij er geen herbesmetting kon plaatsvinden door andere vreemde dieren in de mand.

Met Bio Lugecol zult u gezondere dieren hebben die tegen een stootje kunnen. Zodra ze in aanraking komen met ziektekiemen zal hun verhoogde weerstand direct reageren. Uiteraard kan Bio Lugecol nooit en te nimmer een vervanger zijn van tekorten in de verzorging. Het dient ook louter als een ondersteuner gezien te worden. Met gezondere dieren zullen uw prestaties zienderogen toenemen en daarbij minder uitval zijn. En daar gaat het toch om, naast de vreugde in de omgang met de dieren.

Uw dieren zullen u dankbaar zijn.

Toepassing Bio Lugecol

Beste Gebruiker,

Bedankt voor het toepassen van ons natuur product.

Bio Lugecol is vrij eenvoudig in gebruik. Buiten het vliegseizoen kunt u het dagelijks geven, zonder gevaar. Dit zal de weerstand op een hoger nivo brengen. Ook tijdens en voorafgaand aan de kweek kan dit dagelijks worden gegeven zonder risico voor de opkomende jongen. Indien u last heeft of had van spuitende jongen in de broedschotels, dan zal het met het gebruik van Bio Lugecol dit tot het verleden behoren.

In het vliegseizoen adviseren wij  Bio Lugecol 3 a 4 maal in de week te geven. Op de dag van thuiskomst en inzending adviseren wij schoon water te geven. Of indien de duiven s’morgens terug komen, eerst schoon water en s’avonds mag u weer Bio Lugecol geven. Wij adviseren dagelijks grit te verstrekken, maar ons inziens hoort dit bij een optimale verzorging.

Bij de jonge duiven en indien gewenst vanaf het spenen mag dagelijks Bio Lugecol gegeven worden.  Het zal de kansen op E-Coli uitbraak aanzienlijk verminderen en in sommige gevallen zelfs voorkomen.